Veelgestelde vragen

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen samengesteld. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op per telefoon (078-6201561), e-mail (info@relatiemarketing.nl) of chat met een van onze medewerkers (onderaan de pagina) en wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk!

 

Online boeken en betalen

Hoe werkt het online boeken van een voetbalreis?

Via Relatiemarketing.nl kunt u uw voetbalreis volledig online boeken. Alle onderdelen als type wedstrijdkaart, hotel, vlucht en optionele onderdelen zijn naar uw wensen aan te passen. Zie het onderdeel ‘bestelproces’ op onze website voor een uitgebreide toelichting.

Kan ik de reisduur wijzigen?

Het is mogelijk om de duur van uw reis te wijzigen in ons boekingssysteem. Uiteraard houden wij wel rekening met het tijdstip en dag van de wedstrijd in ons aanbod.

Kan ik het aantal reizigers wijzigen?

Onze voetbalreizen gaan standaard uit van twee personen die een kamer delen. Indien u met meer of minder personen wilt reizen dan kunt u het aantal reizigers en de kamerindeling wijzigen. Bij groepen groter dan 9 personen vragen wij u contact met ons op te nemen. Wij zullen in dat geval een voorstel op maat voor u maken.

Is het mogelijk om via VI-Travel te reizen, zonder dat iedereen de voetbalwedstrijd bezoekt? Ja, dat is mogelijk.

Neem contact met ons op en dan werken wij voor u een voorstel op maat uit.

Hoe kan ik betalen?

U kunt met iDEAL of creditcard betalen. Is het betalen veilig? Online betalen bij Relatiemarketing.nl is eenvoudig, veilig en discreet. Betalingen verlopen via Buckaroo. Buckaroo is een Payment Service Provider (PSP). Als PSP maakt Buckaroo het webwinkeliers mogelijk om online betaalmethoden in hun webwinkel aan te bieden zodat u als consument op een veilige en eenvoudige wijze uw bestelling online kunt afrekenen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het onderdeel ‘betalingsmogelijkheden’ op onze website.

Kan ik na boeking mijn voetbalreis nog annuleren?

Zodra u uw reis heeft bevestigd en betaald zijn alle onderdelen van uw reis direct ingekocht op uw naam. U kunt de reis dan ook niet zondermeer annuleren of wijzigen. Neem contact met ons op mocht dit het geval zijn, dan gaan wij voor u na wat de mogelijkheden zijn.

 

Offerte aanvragen

Ik boek liever niet online, kan ik ook persoonlijk advies krijgen?

Het is ook mogelijk om een offerte aan te vragen en vervolgens uw reis te boeken. Stuur ons een mail, gebruik de chatfunctie of bel ons voor advies op maat. Vervolgens werken wij een voorstel voor u uit. Indien u hiermee akkoord gaat kunt u dit voorstel getekend retour sturen naar ons en zullen wij de reis voor u gaan vastleggen.

 

Prijs en beschikbaarheid

Welke kosten komen er nog bij de prijzen die op de site staan vermeld?

De op de site vermelde prijzen zijn de prijzen per persoon, er van uitgaande dat u met twee personen afreist en een kamer deelt. Aan dit standaardarrangement kunt u verschillende onderdelen toevoegen. De eventuele meerprijzen worden zichtbaar tijdens het boeken van de reis. Relatiemarketing.nl rekent geen administratiekosten.

Krijgen kinderen korting op de reissom?

Voor kinderen kunnen we helaas geen korting aanbieden. In verband met de reservering van uw hotel is het wel noodzakelijk om aan te geven of u met kinderen reist.

Hoe komt het dat de prijzen van de arrangementen niet vast staan?

De prijzen en het aanbod van vliegtickets en hotels kunnen letterlijk per minuut wijzigen. Luchtvaartmaatschappijen bepalen de prijzen aan de hand van het aantal verkochte stoelen, hierdoor verandert de prijs als het aantal beschikbare stoelen afneemt. Ook hotels werken vaak met dit systeem waardoor de prijzen fluctueren. Op onze website worden de prijzen aangepast, waardoor u altijd de actuele prijs op onze website vindt. Het kan echter voorkomen dat tijdens het online boekingsproces blijkt dat de prijs van een vlucht of hotel is gewijzigd waardoor de prijs van de reis ook wijzigt. Indien u een gekozen arrangement boekt bent u, na bevestiging van ons per e-mail, uiteraard verzekerd van het tarief.

Maakt het uit hoe ver van te voren ik een reis boek?

Ja, omdat normaal gesproken de prijzen van vluchten en hotels stijgen loont het om zo vroeg mogelijk uw reis vast te leggen. Daarnaast loopt u het risico dat een wedstrijd is uitverkocht als u kort van te voren wilt boeken.

Hoe kan het dat alle arrangementen een verschillende prijs hebben?

Voor vrijwel elk arrangement geldt een verschillende prijs, deze prijs is te verklaren aan de hand van de verschillende onderdelen waar uw arrangement uit opgebouwd is. Te weten vlucht, hotelovernachting en wedstrijdkaart. De prijzen van deze onderdelen kunnen per (wedstrijd)dag verschillen.

Is BTW inbegrepen bij de reizen?

Onze prijzen zijn altijd totaalprijzen. Op reizen naar het buitenland is geen BTW van toepassing die wij door dienen te belasten naar u.


Vlucht

Mag ik bagage inchecken?

Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen brengen kosten in rekening op het moment dat u ruimbagage mee wilt nemen. Vandaar dat wij hier een toeslag voor moeten rekenen. Gezien de korte reisduur van een voetbalreis adviseren wij u om kosteloos handbagage mee te nemen.

Hoeveel handbagage mag ik meenemen?

Dit verschilt per luchtvaartmaatschappij dus check dit op de website van de betreffende maatschappij of neem contact met ons op als u hier vragen over heeft. Let er op dat u slechts een beperkte hoeveelheid vloeistoffen in uw handbagage mag hebben.

Van welke luchthavens kan ik vliegen?

Dit is afhankelijk van de bestemming. In ons boekingssysteem kunt u een keuze maken uit de beschikbare mogelijkheden.

Kan ik zelf mijn vertrektijden kiezen?

Ja, wij houden wel rekening met het aanvangstijdstip van de wedstrijd. Let er op dat bij vluchten naar Engeland een tijdsverschil van 1 uur geldt waardoor u ongeveer op dezelfde tijd aankomt als dat u vertrekt.

Kunnen vluchten en namen van reizigers na een definitieve boeking gewijzigd worden?

Ja, dat kan. De kosten voor het wijzigen van een ticket zijn echter voor uw rekening. Nagenoeg alle luchtvaartmaatschappijen hanteren, afhankelijk van de voorwaarden, 100% annulering- / wijzigingskosten. Dit betekent dat in veel gevallen een geheel nieuw ticket moet worden aangeschaft. Indien u niet de namen volgens paspoort heeft ingevoerd tijdens het boeken en deze later wilt wijzigen dan zal de luchtvaartmaatschappij hiervoor kosten in rekening brengen.

Wat betekent een reis op basis van 'eigen vervoer'?

Op onze site bieden wij bij de meeste bestemmingen de mogelijkheid om een volledige reis inclusief vlucht te boeken of om een reis op basis van eigen vervoer te boeken. Als u kiest voor eigen vervoer, dan is het vervoer naar de speelstad niet inbegrepen. Dit dient u dus zelf in te boeken.


Hotel

Welk hotel zit standaard opgenomen in de reis?

Onze reizen gaan standaard uit van een tweepersoonskamer in een driesterrenhotel.

Kan ik een ander hotel boeken?

U krijgt tijdens het online boeken een keuze uit diverse hotels. Een eventuele meerprijs staat achter de betreffende hotels vermeld. U kunt hier ook een keuze maken voor het bijboeken van ontbijt.

Waar ligt mijn hotel?

Wij bieden een groot aantal hotels aan, verdeeld over de gehele stad. Uiteindelijk kunt u zelf een keuze maken voor de locatie. Bij sommige reizen bieden wij u een keuze uit een centraal gelegen drie- of viersterrenhotel waarbij wij gebruik maken van enkele vaste hotelpartners.

 

Wedstrijd(kaart)

Waar zit ik in het stadion?

Dit verschilt per club. Onze standaardreizen gaan uit van kaarten aan de korte zijde van het stadion. Wij bieden echter voor veel clubs diverse mogelijkheden aan om een upgrade te nemen naar nog betere plekken in het stadion. In het online boekingssysteem kunt u deze keuzes terugvinden en selecteren. Zitten wij naast elkaar in het stadion Als u met twee of drie personen op reis gaat zit u naast elkaar. Vanaf groepen van vier doen wij uiteraard onze uiterste best om plaatsen naast elkaar te verzorgen alleen kunnen wij dit niet garanderen. Sowieso zorgen wij ervoor dat niemand alleen komt te zitten.

Wanneer ontvang ik de voetbalkaarten?

In de meeste gevallen liggen uw kaarten klaar bij de receptie van uw hotel en kunt u deze bij het inchecken in ontvangst nemen. Bij sommige clubs dient u de kaarten op te halen bij het stadion. In de reisbescheiden die u voor vertrek van ons ontvangt staat beschreven wat in uw geval van toepassing is.

Is het mogelijk om losse tickets bij jullie te bestellen?

Door onze directe samenwerking met de clubs, waar wij hotel en wedstrijdtickets inkopen om zwarthandel tegen te gaan, kunnen wij uitsluitend arrangementen aanbieden. De arrangementen kunnen wij volledig voor u op maat maken. U heeft daarbij de keuze uit wedstrijdticket, hotel en vlucht óf wedstrijdticket en hotel.

Wanneer zijn de speeldag en het aanvangstijdstip van de wedstrijd definitief?

Dit verschilt per land. In Spanje en Italië wordt de tijd vaak pas 10 dagen voor vertrek bekend gemaakt. Omdat de wedstrijd in de meeste gevallen op zaterdag- of zondagavond wordt gespeeld, kunt u de wedstrijd altijd bezoeken met het reisschema dat we u aanbieden (zaterdag-maandag). In Engeland en Duitsland zijn de speeldatum en aanvangstijdstip in de meeste gevallen circa zes weken voor de speeldatum definitief.

Stadiontours bij FC Barcelona

Op wedstrijddagen van La Liga of de Copa del Rey is het niet mogelijk om gebruik te maken van de stadiontour. Het museum is wel geopend. Op wedstrijddagen voor de Champions League is het niet mogelijk om de dag voor en de dag van de wedstrijd gebruik te maken van de stadiontour, het museum is wel geopend. Voor meer informatie betreft openingstijden kunt u kijken op de site van FC Barcelona.

 

Reisbescheiden

Wanneer ontvang ik mijn reisgegevens?

Uiterlijk 10 dagen voor vertrek (als het wedstrijdtijdstip definitief is vastgesteld) ontvangt u per e-mail de reisbescheiden van ons als PDF bestand.

Wat staat er in deze reisbescheiden?

Hierin vindt u alle noodzakelijke informatie voor uw voetbalreis. In de reisbescheiden staan de volgende onderdelen toegelicht: - Vluchtinformatie met instructie om in te checken op de luchthaven. - Hotelinformatie met instructie om in te checken. - Wedstrijd- en kaartinformatie. - Eventuele extra’s die u bijgeboekt heeft als stadiontour/transfers/andere evenementen etc. - Noodnummers waarop wij buiten kantooruren in geval van nood beschikbaar zijn. - Routebeschrijving vanaf het vliegveld naar uw hotel en vanaf uw hotel naar het stadion. - Algemene informatie over de stad, het stadion en de club.

 

Verzekeringen

Welke verzekeringen kan ik bij Relatiemarketing.nl afsluiten?

U kunt bij VI-Travel een speciale voetbalannuleringsverzekering en een reisverzekering afsluiten.

Wat houdt de unieke voetbalannuleringsverzekering in?

In verband met televisierechten of door onvoorziene omstandigheden bestaat de mogelijkheid dat de wedstrijd op een andere datum of tijdstip wordt vastgesteld. Wij bieden u de mogelijkheid om een unieke voetbalannuleringsverzekering af te sluiten. In het geval van verplaatsing of afgelasting van het evenement biedt deze speciale voetbalannuleringsverzekering van Relatiemarketing.nl dekking en worden alle wijzigings- en/of annuleringskosten vergoed. Ook in het geval u niet kunt afreizen als gevolg van een aswolk biedt deze verzekering dekking. Zonder de verzekering worden eventuele meerkosten voor een wijziging aan u doorberekend. De speciale annuleringsverzekering geldt ook als een standaard annuleringsverzekering.

 

Groepsreis

Kan er naast het voetbal voor onze groep/zakelijke relaties een programma samengesteld worden?

VI-Travel kan voor uw groep een compleet programma samenstellen. Reisbegeleiding, vervoer ter plaatse, lunch en diner, hospitality mogelijkheden in het stadion, u kunt het zo gek niet bedenken of Relatiemarketing.nl kan het u bieden.

 

Aanbod competities/clubs

Kan ik ook wedstrijden naar wedstrijden van competities of clubs boeken die u niet aanbiedt?

De op de website aangeboden arrangementen zijn de meest populaire voetbalreizen. Op aanvraag kunnen wij ook reizen naar andere competities of clubs aanbieden.

Heeft u een competitie, club of wedstrijd op het oog?

Laat het ons weten en wij stellen een arrangement op maat voor u samen.